Usile joaca un rol important in designul interior, iar usile de interior confectionate din sticla reprezinta solutia ideala pentru persoanele care isi doresc o locuinta moderna, dar si o sursa de luminozitate in incapere. Si cabinele de dus din sticla securizata se potrivesc foarte bine cu o amenajare minimalista, acestea avand rolul de a da un plus de eleganta baii.

Fie ca este vorba de usi de interior din sticla securizata, fie ca este vorba de cabine de dus din sticla, acestea trebuie ingrijite si intretinute in permanenta cu mare atentie. Pentru ca o usa din sticla sau o cabina de dus sa isi pastreze starea perfecta un timp indelungat si gradul ridicat de functionalitate, va recomandam sa respectati cu strictete normele de utilizare si intretinere. In plus, am pregatit cateva sfaturi utile care sa ajute in procesul de curatare a acestora.
 

Cum se intretin si cum se curate usile de interior din sticla?

Pentru cele mai bune rezultate de curatare a usii din sticla, o carpa inmuiata in apa si sapun lichid este solutia ideala. Tot ce iti ramane acum de facut este sa le cureti asa cum o faci de obicei si sa observi rezultatele. Pentru a evita zgarieturile, este recomandat sa se utilizeze solutii non-abrazive. Intretinute corespunzator, ele isi vor pastra aspectul nou o perioada indelungata de timp, fiind necesara o schimbare a lor doar atunci cand doriti sa schimbati designul locuintei.
Si usile glisante din sticla necesita o intretinere corespunzatoare deoarece de-a lungul timpului pot acumula murdarie, praf si diferite resturi, lucru care le poate mai greu de deschis dupa o perioada.
 

Cum se intretin si cum se curata cabinele de dus?

Folosirea frecventa a cabinei este factorul care accelereaza uzarea ei, impreuna cu expunerea continua la apa. Sticla trebuie intretinuta si curatata in mod uzual din cauza folosirii frecvente si a contactului continuu cu apa. Dupa fiecare folosire a dusului vor ramane  urme de stropi pe sticla, care daca nu sunt curatati imediat se vor curata mai greu.
Cand vine vorba de sticla, problema cea mai mare o reprezinta depunerile de piatra si sapun, care sunt inestetice si greu de indepartat, dar si pentru acestea exista solutii. Curatarea intregii cabine de dus trebuie facuta in mod constant cu produse profesionale pentru a evita defectarea sau aparitia mucegaiului in acest spatiu.