Majoritatea persoanelor iubesc mobilierul din lemn, mai ales atunci cand tematica casei este vintage sau rustica. Pentru a avea o casa frumoasa cu astfel de mobilier, acesta trebuie realizat din lemn de calitate daca doresti sa fie rezistent in timp, iar usile de interior trebuie sa complimenteze mobilierul, dar pentru un astfel de interior suma investita este considerabil mai mare. Prin urmare exista pe piata si alte optiuni mai economice cum ar fi usi laminate si cele din furnir, care ofera casei senzatia de lemn premium. Aceste materiale sunt foarte populare pentru usile din placaj MDF. Ambele au avantajele si dezavantajele lor, hadeti sa le descoperim.

Compozitie

Usile laminate sunt realizat printr-un proces de presare, al unei hartii speciale combinate cu rasina si intarite cu un material compozit special folosit in aceasta industrie. In urma acestui proces se realizeaza o usa care nu lasa apa si umiditatea sa patrunda. La usile laminate se pot crea diverse modele si culori, iar durabilitatea acesteia este una indelungata.
Furnirul este un strat subtire de lemn, de esenta tare care se lipeste cu un adeziv speciala pe o suprafata de tip blat, pentru a oferi senzatia de lemn.

Varietatea

Deoarece usile din furnir simuleaza senzatia de lemn, stilul, modelele si culorile nu sunt foarte variate.
Usile laminate variaza ca tip, pot fi texturate, lucioase sau mate. In plus vin in diverse culori si nuante. Efecte precum lemnul sau piatra pot fi imitat pe acest usi.

Un al astpect foarte important de care trebuie sa tinem cont atunci cand cumparam usi de interior, fie ele laminate sau din furnir este intretinerea.

Usile laminate sunt usor de intretinut datorita calitatilor pe care la au la rezistenta importiva zgarieturilor si petelor. Sunt de asemenea rezistente la apa, rezistente la descompunere si deformare.
Usile de furnir sunt putin solicitante in ceea ce priveste intretinerea, deoarece necesita lustrire in mod regulat. Acest lucru este necesar daca doresti ca usile tale sa fie mereu lucioase si sa reziste in timp.
Acum ca ti-a facut o idee despre diferentele dintre usi de interior de furnir si usi de interior laminate, poti consulta oferta Ayanter.ro.