Usa de la intrare nu este doar o alta parte a tamplariei, aceasta reprezinta cartea de vizita a casei tale. Pe langa proprietatile de izolare fonica sau termica, durabilitatea, rezistenta in timp si nivelul de securitate oferit, usa de exterior confera o privire de ansamblu asupra locuintei si desingul acesteia. Din aceste motive ar trebui sa acorzi o atentie deosebita alegerii design-ului si culorii pentru usa de la intrare.
 

Sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand alegi culoarea usi de exterior:

  1. Tine cont de stilul arhitectural al casei tale

In ceea ce priveste alegerea culorii pentru usa de exterior, specialistii in design recomanda sa tii cont in primul rand de stilul arhitectural al locuintei. De exemplu, pentru locuintele in stil modern, se recomanda folosirea de culori indraznete, iar pentru casele in stil clasic cele mai potrivite culori sunt cele inspirate din natura, discrete.
  1. Alege o culoare care se incadreaza in paleta cromatica a fatadei casei

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi culoare usi de exterior este paleta cormatica a fatadei. Astfel, este important ca indiferent de preferintele personale in materie de culori, sa nu scapi din vedere regulile generale ale asocieri cromatice. Culoarea usi de exterior trebuie sa integreze perfect cromatica fatadei locuintei, sa creeze un tot unitar. Poti alege diferite nuante ale aceleiasi culori, culori complementare sau apropiate ca si nuanta.
  1. Fii creativ si original

Chiar daca nu ai un expert la dispozitie, care sa te ajute si sa te indrume cu sfaturi legate de design si cromatica locuintei, prin alegerile pe care le faci in materie de culori poti sa dai frau liber creativitati, combinand nuantele perefeate de tine.
  1. Alege o culoare potrivita personalitatii tale

Usa de exterior rosie este o alegere indrazneata, realizata de-obicei de persoane extrovertite, carora le place atentia, isi doresc sa fie observate, admirate si sa iasa in evidenta. O astfel de usa genereaza interesul si curiozitatea vizitatorilor.

Usa de intrare alba: este un indiciu despre faptul ca persoana care locuieste in aceea casa este organizata si foarte atenta la curatenie.

O usa de intrare in nuante albastre te duce cu gandul la seri petrecute alaturi de cei dragi, liniste si bunastare. Albastru fiind o culoare care transmite incredere, calm, tinerete si prietenie.