Este esential sa intretineti usile in mod constant, indiferent ca vorbim despre usi metalice, din lemn sau MDF. In primul rand, ar trebui sa tineti cont de cateva substante pe care este necesar sa le evitati, acestea fiind cele pe baza de clor, care pot decolora, detergentul de vase, buretii abrazivi sau lama cutitului pentru indepararea anumitor pete. In al doilea rand, vom recomanda o serie de produse pe care le puteti folosi pentru curatarea usilor, in functie de materialul acesteia.

Curatarea usilor din lemn ceruit se poate face atat cu produse din comert, cat si cu variantele casnice. O prima varianta o reprezinta esenta de terebentina, cu carese poate sterge suprafata lemnului, iar apoi ceruita intr-un strat subtire.  Pentru usile din lemn lacuit este recomandata folosirea produselor din comerț, astfel lustruirea va fi un succes

Curatarea usilor din MDF sunt rezistente la umiditate, dar in functie de materialul utilizat pentru a da aspectul specific suprafetei. Cea mai recomandata metoda se curatare este prin folosirea unei carpe moi, alaturi de o solutie pentru intretinerea mobilei.

Pentru curatarea usilor metalice se recomanda curatarea cu o carpa moale si umeda. Stergeti usa uscand-o apoi foarte bine. De asemenea, o data la 3 luni, ungeti balamalele cu un ulei special, pentru a le mentine mobilitatea. Nu este recomandat sa curatati usa folosind apa in abundenta, sa folositi substante abrazive, solventi organici detergenti sau produse petrolifere.

De asemenea, stim ca usile pot prezenta anumite imperfectiuni de acea va oferim cateva sfaturi pentru remedierea acestora. In cea ce priveste usile din MDF imperfectiunile se pot remedia prin folosirea unui baton de ceara corectoare sau a unui marker special.