Complicatiile la inchiderea usi de interior apar cel mai adesea din cauza unei instalari neprofesioniste, uzurii in timp sau componentelor defecte.

Tipul de balamale determina metoda de reparatie

In cazul in care perioada de garantie a balamalelor nu a expirat, va recomandam sa apelati la aceasta pentru reparatie. Insa, daca aceasta a expirat, usile de interior pot fi reparate acasa, dar modul de remediere a problemei difera in functie de tipul balamalelor.Probleme de inchidere – balamale reglabile
Daca aveti probleme cu inchiderea la o usa cu balamale reglabile, este posibila eliminarea optiunii de lasare a foi de usa pe verticala prin deplasarea balamalei in directia dorita, regland direct de la aceasta. In acelas timp, usa se poate ridica cativa milimetri, pentru a facilita spatiul liber si o functionare corespunzatoare.

Probleme de inchidere – balamale universale
Daca usa are balamale universale, fixate pe o parte a foii de usa si cealalta de tocul usii, atunci pentru remedierea problemei foaia de usa trebuie scoasa din pivotul cilindirc. Rulmentii metalici din balamale se deterioreaza in timpul functionarii. Astfel, pentru remedierea unei probleme cu inchiderea trebuie inlocuiti rulmentii. Rulmentii noi se ung cu ulei special pentru balamale, astfel incat sa se lipeasca in mod fiabil pe balamale si sa nu cada in timpul instalarii foii de usa in pozitia initiala.
 
Sunteti in cautarea unei usi de interior? Compania noastra va pune la dispozitie o gama variata de modele, la comanda. Va oferim consultanta gratuita, proiectare si masuratori gratuite si garantie extinsa la 5 ani. Contacteaza-ne pe www.ayanter.ro, e-mail sau telefon.