Usile de interior sunt extrem de importante pentru intregul aspect al locuintei, astfel ca pe langa functionalitatea si calitatea acestora, usile trebuie alese si in functie de design.
Pentru a fi siguri ca ati facut alegerea potrivita in ceea ce priveste usile de interior, trebuie sa acordati o atentie deosebita si criteriului estetic atunci cand le achizitionati.

Desi calitatea finisajelor, izolarea fonica si termica sau functionalitatea perfecta sunt elemente esentiale, este foarte important ca usile alese sa fie si in concordanta cu stilul decorativ al locuintei, pentru a se crea in felul acesta un decor unitar, cu bun gust.
 

Alegerea usilor de interior in functie de stilul decorativ din locuinta

Stil clasic
Designul clasic reflecta stilul traditional, acesta fiind caracterizat de mobilier elegant, incarcat sau sculptat, de culori naturale si nuante inchise de lemn si de ornamentatii si detalii bogate, pline de rafinament. Pentru o astfel de locuinta se poate opta pentru usi de interior din furnir natural, in nuante mai inchise sau se pot achizitiona usi confectionate din lemn masiv, care creeaza ideea unui spatiu mai sobru si elegant. Potrivite pentru acest stil decorativ sunt si usile cu diverse modele sau cele care au aplicate pe ele diverse ornamente.
 
Stil modern
In amenajarile interioare, stilul modern pune accent pe linii si forme, iar fiecare element utilizat trebuie sa aiba semnificatie si o utilitate aparte. Interiorul este de tip open-space, foarte aerisit si scaldat in lumina naturala, astfel ca finisajele si piesele de mobilier trebuie sa fie echilibrate si bine asortate, pentru a nu crea ideea unui spatiu inghesuit. Piesele de mobilier utilizate intr-o locuinta amenajata intr-un stil modern sunt foarte simple, fara incarcaturi decorative, de culori deschise sau foarte inchise. Specialistii in decoratiuni interioare recomanda achizitionarea unor usi de interior in nuante reci, usi care prezinta un design simplu si nu sunr decorate cu niciun fel de element. De asemenea, se potrivesc foarte bine si usile de interior fabricate din sticla, iar aici aveti ocazia de a opta pentru sticla mata sau pentru sticla cu diverse modele.

Stil nordic
Principala caracteristica a acestui stil arhitectural o reprezinta utilizarea culorii alb sau gri atat pentru usi, cat si pentru piesele de mobilier sau pentru elementele decorative. De asemenea, decorarea cu plante naturale sau cu piese de mobilier in culori care imita natura, precum si accentuarea incaperilor cu lumina naturala si cu geamuri de dimensiuni mari sunt alte caracteristici importante ale stilului nordic. Se recomanda achizitionarea unor usi albe simple, dar si a unor usi din lemn masiv, vopsite in nuante pale neutre. Pentru a eficientiza si mai mult spatiul disponibil, se pot alege usi pliabile sau culisante.