Lemnul este un material des utilizat in realizarea ferestrelor si a usilor deoarece prezinta numeroase caracteristici, fiind un material durabil si rezistent. Usile si ferestrele fabricate din lemn se remarca nu doar printr-un aspect estetic placut, ci si datorita faptului ca acest material asigura o foarte buna protectie termica (are un coeficient termic mai bun decat PVC-ul) si fonica, dar si pentru ca are o durata de viata de aproximativ 30 de ani.

Agentii precum mucegaiul sau insectele pot degrada in timp structura lemnului, de aceea are nevoie de un tratament special si de o ingrijire adecvata.

Compania noastra va sta la dispozitie cu numeroase sisteme de ferestre Cluj fabricate din lemn stratificat si cu diverse modele de usi de interior sau de exterior realizate la standard inalte de calitate. Daca ati optat deja pentru ferestre si usi din lemn, este necesar sa cunoasteti cateva informatii esentiale despre protejarea si intretinerea lemnului, pentru ca acesta sa isi pastreze aspectul placut o perioada cat mai indelungata de timp.
 
Sfaturi utile pentru a intretine in mod corespunzator usile si ferestrele din lemn stratificat:
  • Este foarte important ca lemnul sa fie curatat in permanenta de orice fel de impuritati, precum sunt praful si murdaria. In aceasta situatie, curatarea se face facil: se poate utiliza un material textile uscat pentru a sterge praful sau pentru a repara orice tip de imperfectiune sau defect existent.
  • Pentru o protectie mai buna a ferestrelor fabricate din lemn, este recomandata achizitionarea unor obloane sau a rulouri exterioare de aluminiu sau de de lemn. In felul acesta, lemnul va fi mai bine protejat de factori precum raze UV, umiditate, factoriichimici si biologici, poluare sau micro-organisme.
  •  Pentru a oferi o ingrijire adecvata, este esential ca usile sau ferestrele din lemn sa nu fie spalate cu detergenti agresivi deoarece acestia ar putea afecta finisajul de la suprafata.
  • Se recomanda remedierea oricarei fisuri in stratul de lac, al ferestrei de lemn, deoarece anotimpul rece o poate transforma intr-un dezastru.
  • Este indicat ca, in mod constant, lemnul sa fie protejat cu un ulei special, mai ales in situatiile in care lemnul s-a uscat prea tare, deoarece poate exista pericolul ca acesta sa crape. Utilizarea uleiului special pentru intretinerea lemnului face ca acesta sa intre in porii lemnului, impiedicandu-l sa absoarba apa.