Alegerea usi de exterior pentru casa, apartament sau vila poate fi un proces dificil, tinand cont de criteriile de selectie, care joaca un rol foarte important in functionalitatea acesteia. Atunci cand va alegeti usa de exterior pentru locuinta este recomandat sa tineti cont de urmatoarele criterii:
  1. Materialul
Materialul din care este realizata usa de exterior joaca un rol important in functionalitatea acesteia pe termen lung. De exemplu, un material de calitate inferioara va prezenta urme de uzura sau deteriorare in timp. De retinut este faptul ca cele mai rezistente usi de exterior sunt cele fabricate din material dur, cum ar fi: lemn masiv, metal sau o combinatie ale acestora.

 
  1. Izolarea fonica si termica
Coeficentul de izolare termica a usii de exterior trebuie sa fie intre 1 si 1,5. Izolarea fonica si termica depinde de izolatia interioara a foii de usa si a tocului.
  1. Dimensiunea usii
Dimensiunea usii trebuie aleasa in functiie de dimensiunea golului. Iar, pentru a nu da gres cu aceasta, va recomandam sa solicitati masuratorii din partea furnizorului de usa. In functie de golul usii, puteti opta pentru o usa de exterior cu cant sau doua cante, cu sticla sau vitralii, acoperita cu lemn sau foaie metalica.
  1. Design-ul usii
Usa de exterior trebuie sa prezinte un design in armonie cu arhitectura locuintei sau a cladirii. Nuanta acesteia trebuie sa se incadreze intr-un mod discret in cromatica de asamblu a fatadei si sa evidentieze particularitatiile locuinteti sau a caldirii.