Condensul de pe suprafata ferestrelor si problemele pe care le produce acesta perdelelor, suprafetelor vopsite si peretilor sunt o parte dintre cele mai des intalnite probleme care apar. Condensul este foarte prezent in cladirile din ziua de astazi si reprezinta rezultatul direct al schimbarilor conditiilor de trai, care a dus la incaperi mai calduroase.

In majoritatea locuintelor, sobele traditionale au fost inlocuite cu diverse sisteme de incalzire, usile si ferestrele au fost inlocuite cu altele din termopan si spatiile goale au fost umplute cu materiale izolatoare. Aceste procedee moderne realizate pentru a spori confortul au creat spatii cu mai putina ventilatie si circulatie a aerului. Rezultatul acestui lucru este faptul ca vaporii de apa care se produc zi de zi nu mai sunt capabili sa se evapore prin diversele spatii care erau goale (rosturile ferestrelor, orificii de evacuare, horn sau altele).

Aerul care ne inconjoara in interiorul locuintelor contine mereu vapori de apa si cu cat acesta este mai cald, cu atat mai multi vapori de apa contine. Cand aerul saturat si atinge limita de cantitate de vapori pe care o poate contine si intra in contact cu o suprafata care are temperatura mai mica decat acesta, aerul este racit si emana surplusul de vapori de apa pe aceasta suprafata.

Ferestrele din termopan sunt un bun izolator proiectat pentru a reduce pierderea caldurii prin propagare din interior catre exteriorul cladirii. Prin utilizarea unor astfel de ferestre, probabilitatea condensului care apare atunci cand aerul cald si umed intra in contact cu suprafata acestora este redusa.

Pentru a reduce condensul format pe suprafata din interior a ferestrelor, va sfatuim sa:
  • Asigurati periodic ventilatia naturala printr-o fereastra deschisa
  • Deschideti cate o fereastra in fiecare camera pentru circulatia aerului
  • Instalati hote deasupra aragazelor
  • Asigurati-va ca ventilatia in bai si bucatarii este conform standardelor
  • Cresteti usor temperatura aerului din interiorul casei
Important de retinut este ca acest fenomen denumit condens este redus datorita geamurilor termoizolante (termopan) care actioneaza ca o bariera de caldura. Va stam la dispozitie cu o gama variata de ferestre din PVC Cluj la comanda realizate la standarde inalte de calitate pentru locuinta voastra!