In momentul achizitionari usilor de interior una dintre cele mai frecvente greseli este dorinta cumparatorului de a economisi bani la instalarea acestora. Functionarea corecta a usilor de interior este dependenta de respectarea tehnologiei de instalare. Astfel, este important ca in momentul achizitionari unor usi de interior sa nu incredintati montarea amatorilor, deoarece in cel ma bun caz, va fi necesara vizita unor specialisti pentru a corecta greselile, iar in cel mai rau caz, va fi nevoie de alte usi.  
 

Cele mai frecvente greseli in momentul instalari usilor de interior sunt:

  1. Un gol de usa perfect este o raritate, iar executia lucrarilor la ochi este riscanta. Este necesara reglarea foi de usa pe orizontal si vertical.
  2. Mesterii fara experienta care nu acorda atentie decalajului dintre pervazul usii si peretelui, cea ce este o greseala, acest defect devenind problematic si ascuns in timp.
  3. Diferenta in inaltime a usilor montate pe acelasi plan.
  4. Dorinta de a economisi spuma, cea ce afecteaza negativ rezistenta structurii.
  5. Instalarea usii insotita de deteriorarea suprafetelor adiacente, astfel de incalcare a tehnologiei de instalare va duce la necesitatea de reparatii intr-o perioada scurta de timp.
Petru evitarea acestor greseli in momentul instalari usilor de interior si a asigura o lunga perioada de functionare in mod corespunzator va recomandm sa apelati la mesteri specializati sau sa solicitati montarea usilor direct de la magazinul/producatorul de la care cumparati produsele.