Amenajarea casei este o activitate care trebuie sa fie centrata pe functionalitate si design. In ceea ce priveste baile, cabinele de dus pot da un plus de eleganta baii si de aceea este foarte important sa fii atent atunci cand alegi tipul de cabina de dus. Daca inca nu te-ai decis pentru ce sa optezi in materie de dus, noi iti venim in ajutor cu avantajele si dezavantajele unei cabine de dus din sticla.

Cabinele de dus trebuie, in primul rand, sa fie practice, de calitate si sa fie functionale. Folosirea frecventa a cabinei este factorul care accelereaza uzarea ei, impreuna cu expunerea continua la apa. In momentul in care alegi o cabina de dus este important sa tii cont de faptul ca o cabina de dus este folosita in mod frecvent si prin urmare calitatea materialelor trebuie sa fie la standarde inalte.

Avantaje

Primul avantaj este modul in care sticla securizata este produsa. Metoda de realizare a sticlei securizate consolideaza si ofera o perioada mai lunga de folosire a produsului finit. Sticla securizata se caracterizeaza prin rezistenta la tensiuni termice, mecanice si eventualele socuri provocate in timpul reparatiei dusului. In acest fel sticla se sparge foarte greu si chiar si atunci cand se sparge se fragmenteaza in bucati mici care nu pot provoca rani.

Al doilea avantaj este de fapt si principalul atuu pentru popularitatea cabinelor de dus. Factorul cheie este luminozitatea, care va fi mult mai mare datorita panourilor de sticla. Intreaga baie va fi mai luminoasa si datorita sticlei simple toata incaperea va parea mai spatioasa.

Un alt avantaj il constituie faptul ca o cabina de dus din sticla va oferi baii tale un accent modern si minimalist. Eleganta panourilor din sticla va schimba atmosfera din baie si iti va da senzatie crescuta de confort.

Dezavantaje

Un prim dezavantaj este faptul ca sticla trebuie intretinuta si curatata in mod uzual datorita folosirii frecvente si a contactului continuu cu apa. Dupa fiecare folosire a dusului vor ramane  urme de stropi pe sticla, care daca nu sunt curatati imediat se vor curata mai greu. Curatarea intregii cabine de dus trebuie facuta saptamanal cu produse profesionale pentru a evita defectarea sau aparitia mucegaiului in cabina de dus.

Un alt dezavantaj il poate reprezenta faptul ca o cabina de dus din sticla este transparenta, cele din sticla clara, iar in casele in care locuiesc mai multe persoane acest lucru ii poate incomoda pe unii. Daca exista aceasta problema poti opta pentru sticla opaca, semiopaca sau semigrafiata (cu model) care va oferi intimitatea dorita de toata lumea.

Noi iti punem la dispozitie o varietate de modele de cabine de dus si consultanta gratuita pentru ca tu sa iei cea mai buna decizie atunci cand iti amenajezi baia.