Alegerea dimensiunilor, culorii si a modelului pentru usile de interior este extrem de importanta in definirea stilului de amenajare a unei case deoarece acestea reprezinta mai mult decat un element util pentru locuinta.

Una dintre cele mai dificile decizii in ceea ce priveste aceste usi de interior Cluj este alegerea culorii acestora. Aceasta alegere devine si mai dificila si greu de luat atunci cand stilul de amenajare al locuintei nu este foarte clar sau difera de la o incapere la alta, iar paleta cromatica folosita pentru decorare este foarte variata.

Fie ca ridicati o casa noua, fie ca reamenajati locuinta voastra, cu totii va doriti sa faceti cea mai buna alegere in ceea ce priveste achizitionarea usilor de interior. Forma, culoarea, materialul, gradul de transparenta, directia de deschidere a usilor sunt doar cateva dintre elementele de care depinde obtinerea unui design interior armonios.

Gama de culori in care sunt disponibile usile de interior este foarte larga, putandu-se obtine practic orice culori si nuante prin vopsirea cu paste si lacuri poliuretanice. O sugestie pentru alegerea culorii perfecte este orientarea dupa nuantele predominante in finisarea holului sau a livingului, care sunt practic primele incaperi care ne intampina atunci cand intram in locuinta. Asadar, usile de interior trebuie alese cromatic in functie de nuantele utilizate pentru decorarea incaperilor amintite anterior.

Atunci cand alegeti usile de interior in functie de stilul de amenajare al casei, trebuie sa tineti cont de caracteristicile stilului abordat, precum finisajele, decoratiunile, texturile si altele. Spre exemplu, pentru locuintele amenajate in stil rustic, country sau etnic, usile de lemn in culori deschise se potrivesc perfect.

De asemenea, pentru casele decorate in stil clasic, va recomandam achizitionarea unor usi albe sau din lemn in nuante mai inchise, cu incrustatii sau elemente decorative specifice epocii si stilului de amenajare ales. Totodata, usile de interior in nuante reci, cu design simplu si fara elemente decorative sunt cele mai potrivite pentru casele moderne, amenajate in stil minimalist sau high-tech. Pe de alta parte, in locuintele amenajate in stil Provence, se preteaza foarte bine usile in culori pastel, cu aspect invechit si cu elemente decorative.  

Unii designeri interiori recomanda alegerea culorii usilor de interior in functie de culoarea pardoselilor, insa cea mai potrivita solutie ar fi asortarea culorii usilor cu cea a tamplariei ferestrelor. Chiar daca interioarele moderne ne propun din ce in ce mai des spatii deschise, necompartimentate, usile de interior au fost si vor ramane indinspensabile atunci cand vine vorba de un camin intim.