In ultima vreme te tot gandesti sa iti renovezi baia si esti absolut convins ca vrei sa iti montezi o cabina de dus. Desi motivele sunt multiple, principalul argument a fost ca nu dispui de spatiu sufucient in baie, iar o cabina de dus ar ocupa mai putin loc fata de clasica cada de baie.


Desi alegerea unei cabine de dus pare destul de simpla, atunci cand te uiti la multitudinea de variante existente pe piata, vei observa o gama mare de modele. Din acest motiv, am pregatit urmatorul articol care sa te ajute sa descoperi cateva lucruri de luat in considerare in momentul in care alegi o cabina de dus.


Ce trebuie sa iei in considerare cand cumperi o cabina de dus?

  1. Modelul cabinei de dus

Exista o gama variata de modele de cabine, iar alegerea ei tine de cele mai multe ori de preferintele personale si nevoi. In primul rand stabileste-ti nevoile (dusuri rapide, cabina care poate fii folosita si pe post de cada..etc) si in al doilea rand in functie de preferinte (o cabina simpla, cabina cu cada sau fara..etc)
  1. Imbinarea panourilor

Modul de imbinare a panourilor va fi aleasa in functie de preferintele personale. Daca unele modele de cabine de dus sunt mai practice, altele sunt mai elegante si ofera un aspect deosebit baii.
  1. Deschiderea usilor

Usile cele mai potrivite si durabile pentru cabina de dus sunt cele batante, insa acestea au ca principal dezavantaj spatiul pe care il necesita pentru deschidere. Usile glisante, in schimb, au ca avantaj spatiu foarte mic de care au nevoie la deschidere si faptul ca nu sunt incomode. Astfel, usile glisante sunt perfecte pentru baile mici sau cele care au mult mobilier.
  1. Accesorii si dotari

Accesorile si dotarile pentru cabina de dus depind in mare masura de bugetul alocat si preferinte. Astfel, poti opta pentru cabine de dus cu hidromasaj, cu panou de comanda, radio, telefon, lumini, dusuri mobile si fixe si multe altele.
  1. Materialele folosite

Atunci cand vine vorba de materialele folosite pentru fabricarea cabinei de dus trebuie sa iei in considerare calitatea sticlei utilizate, aceasta este recomandat sa fie securizata.