1.      Usa face mult zgomot

O usa zgomotoasa este enervanta, nu numai atunci cand tu sau cineva din familia ta doarme. Iti poate strica somnul, concentrarea daca lucrezi de acasa sau inveti, in functie de cat de tare devine scartaitul. Usa face astfel de zgomote deoarece nu este lubrifiata corespunzator. Simultan, daca balamalele sunt prea stranse sau prea slabite, pot produce frecare intre usa si toc sau usa si podea, vor rezulta sunete deranjante.

2.      Usa se deschide sau inchide cu mare dificultate

De obicei acest lucru se intampla dupa ani de utilizare zilnica. Fie ca este vorba despre usa de la intrarea din fata sau despre celelalte usi ale casei. Dificultatea de a inchide sau deschide usa zilnic poate deveni enervanta. Este posibil sa nu reusiti sa dormiti bine, deoarece auziti zgomote din camerele adiacente daca usa nu se inchide cum ar trebui.
Pot exista mai multe motive pentru care o usa nu se inchide sau se deschide bine. Probalil se datoreaza faptului ca s-a deformat ca urmare a umezelii. Daca balamalele s-au slabit, usa s-ar putea sa nu se potriveasca cu tocul si devine dificil de inchis sau deschis. Este posibil ca si usa sa fi fost aliniata gresit, insa indiferente de motiv, trebuie reparata sau shimbata.

3.      Usa pare foarte usoara

Acesta poate fi un semn de avertizare semnificativ pentru o usa din lemn. Este foarte posibil ca termitele si alte insecte care mananca lemn sa va distruga usa din interior spre exterior. Exista posibilitatea sa nu constientizati acest pericol pana nu este prea tarziu. Daca lovim usor o usa care contine termine, va fi mai usoara decat atunci cand a fost pusa in functie.

4.      Cati ani au usile din casa ta?

Vechimea, este un alt mod prin care va puteti da seama ca o usa trebuie reparata sau schimbata. Mai ales daca va mutati intr-o casa care are usi vechi. Odata cu trecerea timpului si usile se deterioreaza incet. Nu este indicat sa asteptati pana cand usile ajung intr-un stadiu avansat de deteriorarea. Cea mai buna solutie este aceea de a schimba usile. Cu aceasta ocazie puteti alege si un alt design la usi care va schimba atomsfera in casa. Pe ayanter.ro gasiti atat usi de interior cat si usi de exterior antiefractie realizate cu cele mai noi tehnologii.

5.      Balamalele sunt instabile

Chiar daca aveti cea mai puternica usa din lume, daca este tinuta de balamale instabile, va fi o problema de securitate. In plus, balamalele slabite pot face usa sa fie dificil de inchis sau deschis. Balamalele pot deveni instabile din mai multe motive. De exemplu suruburile se pot slabi si se pot deplasa putin fata de pozitia initiala.

Descopera intreaga colectie de usi de interior.