Cabina de dus a devenit in ultimii ani foarte populara in randul consumatorilor datorita multitudinii de modele disponibile si a numeroaselor avantaje pe care le are. De cele mai multe ori se opteaza pentru o cabina de dus atunci cand spatiul disponibil in baie este limitat si nu exista o a doua baie in casa.

Atunci cand optati pentru achizitionarea unei cabine de dus trebuie sa tineti cont in primul rand de spatiul disponibil. Exista variante clasice precum 80x80, 90x90 dar si variante cu dimensiuni asimetrice precum 80x100 sau 90x120. Va sfatuim sa masurati de mai multe ori daca este nevoie, pentru a nu avea surprize neplacute ulterior. De asemenea, este foarte important sa va asigurati ca in locul in care veti amplasa cabina de dus este disponibila scurgerea.

Totodata, forma cabinei de dus este extrem de importanta deoarece nu reprezinta doar un factor estetic, ci si unul de optimizare maxima a spatiului. Forma rotunda, patrata, asimetrica rotunjita sau dreptunghiulara va poate oferi posibilitatea de a folosi spatiul cat mai eficient cu putinta.

Iata o serie de aspecte foarte importante de care este indicat sa tineti cont atunci cand achizitionati o cabina de dus:
  • Forma usilor – acest aspect depinde de cum va doriti sa fie cabina de dus. Exista diverse variante pe care pe aveti la dispozitie, precum cea cu o forma a usilor rectangulara sau rotunjita. Legat de modul de deschidere a usilor, puteti opta pentru usi culisante, usi pivotante sau usi batante.
  • Inaltimea cabinei – este indicat sa fie aleasa in functie de inaltimea baii voastre si de propriile nevoi. In mod obisnuit, cabinele de dus au aproximativ 2 m inaltime.
  • Tipul de sticla a usilor – sticla cabinei de dus este important sa fie securizata, iar grosimea acesteia incepe de la 3mm si ajunge pana la 8 mm.
  • Sistemul de demontare a usilor - va recomandam usi cu un sistem simplu de demontare deoarece acesta va ajuta sa le scoateti usor pentru a le igieniza corespunzator.
  • Manerele – trebuie sa fie unele care sa va permita deschiderea si inchiderea usilor fara efort
Pentru achizitia unei cabine de dus conform nevoilor si dorintelor voastre, va punem la dispozitie o gama variata de modele din care puteti alege exact ceea ce visati!